Genre Dag Zoek  
 

Stammheim (DE)

Rammstein tribute
Stammheim ontstond in 1998 in Seligenstadt (bij Frankfurt/Main) en stelde zich als doel de “Songs” van Rammstein uit Berlijn zoveel mogelijk de originele versie te benaderen. Met hun dik twee en een half uur durende show, komen songs uit alle Rammstein periodes voorbij. Dus voor Rammstein fans uit elke periode, zal er altijd iets van eigen favorieten tussen zitten. In de loop van de jaren hebben de mannen van Stammheim hun eigen stijl gevonden en uitgebouwd, die in de serieuze show ook hun eigen vorm van humor erin verwerkt hebben. Een directe vrije sfeer richting t publiek en daarbij de typische originele  Rammstein keyboard sounds. De Strakke Gitaar, bas, ritme sectie en een daar bij horende typische stem die als je de ogen sluit, zeer dicht bij t origineel komt. Met momenteel meer dan 200 concerten in de Duitstalige
landen en Noord Italië zijn Stammheim niet alleen na bijna 20 jaar de op een na oudste Rammstein band, maar ook een van de meest gevraagde Rammstein tribute bands uit Duitsland. Wil je nog een keer genieten van al je Rammstein hits in onze typische Oefenbunker sfeer, zorg dan dat je er op 2 maart erbij bent. Wij hebben op ieder geval al heel veel zin in dit feestje.

Tickets zijn o.a. via onze vaste vvk adressen ; Satisfaction Heerlen, Music Machine Sittard, Blues Lee Landgraaf, D’r Joep Kerkrade, The Rock (online), Bonn ticket (D) en ook online via onze website te verkrijgen.
Vertoningsdata
vr 2 mrt 20:30 oefenbunker Details Tickets
 

¡PENDEJO! & Container

Vertoningsdata
za 3 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Michael Lee Firkins

Geboren in 1967 te Omaha, Nebraska kreeg Michael Lee Firkins de muziek al met de pap lepel in gegeven. Als zoon van een “lap steel guitarist” en een pianiste als moeder , nam hij op 8jarige leeftijd een acoustische gitaar in de hand. Veel eigen studie en een paar lessen bij een locale muziek winkel in Omaha vormden zijn basis. Geïnspireerd door bands als o.a. Led Zeppelin, Black Sabbath en AC/DC werd Firkins in 1979 “Electrified” en speelde vanaf toen al inlocale en bands.In 1990 nam hij een instrumentale 5 track demo op, deze demo kwam o.a. bij “Guitar playermagazines” terecht en zo ook bij Shrapnel records die in dat jaar nog zijn ‘Self titled debutuitbracht dat Country, Blues en Jazz combineerde. Met meer dan 100.000 verkochte lp’s, “bestnew talent” nominaties in verschillende vakbladen en zelfs een Edison in ons eigen Nederlandwas hij al snel geen onbekende meer.Na o.a. 7 solo releases is Michael Le Firkins niet alleen een must voor muzikanten maar ookvoor fans en liefhebbers van zijn genre en stijl.Tijdens t optreden op deze avond, wordt deze zanger / gitarist in de oefenbunker te landgraafvergezeld door Barend Courbois (o.a. Whistle Courbois Whistler, Vengeance en tegenwoordigook Blind Guardian) op bass en Chris Siebken op Drums.

Discography : 1990: Michael Lee Firkins 1994: Howling Iguanas 1995: Chapter Eleven1996: Cactus Crüz 1999: Decomposition 2007: Black Light Sonatas 2013: Yep

Tickets zijn o.a. via onze vaste vvk adressen ; Satisfaction Heerlen, Music Machine Sittard,Blues Lee Landgraaf, D’r Joep Kerkrade, The Rock (online), Bonn ticket (D) en ook online viaonze website te verkrijgen.

De zaal gaat om 20.00 uur open en aanvang van de support act zal rond 20.30 zijn.
Vertoningsdata
vr 16 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Poodles (SE)

Vertoningsdata
za 17 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Triptides (US) + support

Triptides is een door de zon verwrongen psychedelische groep uit Los Angeles, Californië. 
 
Triptides begon als een slaapkamerproject. Glenn Brigman (gitaar/zang) en Josh Menashe (gitaar/zang) wisselden ideeën uit en sindsdien is de band gegroeid, verschoven, geëvolueerd en ging de band een eigen leven ging leiden. Hun eerste platen zaten vol met weelderige beach-pop psychedelia, terwijl op hun laatste album Triptides garagepunk, elementen van psych en 60s West Coast-pop samenbrengt. De band speelde op festivals als Desert Daze, Manchester Psych Fest, Karma Leeds en tourde Europa twee keer (2016 en 2017). 
Voor de liefhebbers van Tame Impala, Beach Boys en Real Estate een absolute must!
Vertoningsdata
do 22 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Bunker Techno

 

24 maart 2018 is Bunker Techno terug met een dosis techno gehalte waar je u tegen zegt. Deze avond wordt opgebouwd met onze resident dj uit Parkstad, een techno live act van een lokale dj uit Limburg en wij hebben een speciale gast dj met een Berlijnse achtergrond. De techno liefhebbers kunnen heel wat groovy en pompende up-lifting techno muziek verwachten tijdens deze editie in de Oefenbunker te Landgraaf. 
Leeftijd is 18+

 

Vertoningsdata
za 24 mrt 22:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Royal + 2 Years To Apocalypse + Under False Name

De Nederlandse metal-outfit The Royal haalt het beste uit een breed scala aan subgenres in metal om een frisse en unieke sound te creëren. Ze smelten metal, groove en sfeer samen in combinatie met hun vloeiende, doordachte teksten en energieke, interactieve live-uitvoering. In 2017 brachten ze wereldwijd hun langverwachte debuut CD 'Seven' uit onder het Duitse platenlabel SPV / Long Branch Records. In de jaren na deze release slaagde The Royal erin samenwerkingen aan te gaan met EMP en Impericon, Europa's grootste merchandisers, meerdere nationale en internationale tours, support van bands zoals Architects en Breakdown of Sanity.

 

Als supports van de avond, zullen 2 Years to Apocalypse (metalcore uit Amsterdam) en onze lokale helden Under False Names hun kunsten vertonen.

Vertoningsdata
vr 30 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Jaded Heart (DE) & Guest

Ze zijn al 25 jaar on the road, brengen dadelijk met hun nieuwste release; “Devil’s gift” hun 15de release uit (incl. live en best of’s). Zijn in Duitsland al jaren een vaste Hard Rock waarde. Ze hebben met acts als Gotthard, Doro, Masterplan, Mystic Prohecy, Kissin’ Dynamite etc etc de hele wereld over getourd. De huidige samenstelling van Jaded Heart bestaat uit een Duits / Scandinavische combinatie (excl. Masahiro Eto hun Live Guitarist) en is nu toch al wat jaartjes dezelfde. Onder de noemer “never change a winning team” slaan ze weer hard terug. Strak melodisch, dat wat Jaded Heart Jaded Heart maakt.

Vertoningsdata
za 31 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Máni Orrason (ISL) + support

Máni Orrason bracht op z'n 17e al zijn debuutalbum uit waarmee hij al snel op de internationale radar kwam. Vanavond staat Máni Orrason met een volledige band op het podium en laat hij zien waarom hij alle potentie heeft ver te komen. Naast de aanstekelijke refreinen met hoog meezing-gehalte is de singer-songwriter een plezier om naar te kijken. Gehuld in een grijs pak en dikke zwarte sokken stampt hij met ogen dicht over het podium, totaal verloren in zijn eigen performance. Een act om in de gaten houden.

Vertoningsdata
vr 6 apr 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Dutch Disciples

The Dutch Disciples is een Project van Praying Mantis & AYREON zanger John Jaycee Cuijpers.
Hij zingt in meerdere tributebands maar zijn hart ligt nog steeds bij een van zijn grootste voorbeelden........ Ronnie James Dio. Deze band werd pas medio 2017 opgericht en wil jullie er graag van overtuigen dat de muziek van Rainbow, Black Sabbath en DIO uit de Ronnie James Dio periode nog steeds uniek en echte klassiekers zijn !! Als “ Partners in Crime” heeft hij de volgende bevriende muzikanten in de band :
Drums: Andre Borgman – ex. After Forever, Robby Valentine
Gitaar: Gert Nijboer – Highway Chile
Bass: Luuk van Gerven – ex. After Forever, Robby Valentine
Keys: Colly Franssen – ex. Jan Akkerman
Vertoningsdata
vr 8 jun 20:00 oefenbunker Details Tickets