Genre Dag Zoek  
 

Iron Mask + support

Vertoningsdata
vr 15 dec 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Dutch Disciples

The Dutch Disciples is een Project van Praying Mantis & AYREON zanger John Jaycee Cuijpers.
Hij zingt in meerdere tributebands maar zijn hart ligt nog steeds bij een van zijn grootste voorbeelden........ Ronnie James Dio. Deze band werd pas medio 2017 opgericht en wil jullie er graag van overtuigen dat de muziek van Rainbow, Black Sabbath en DIO uit de Ronnie James Dio periode nog steeds uniek en echte klassiekers zijn !! Als “ Partners in Crime” heeft hij de volgende bevriende muzikanten in de band :
Drums: Andre Borgman – ex. After Forever, Robby Valentine
Gitaar: Gert Nijboer – Highway Chile
Bass: Luuk van Gerven – ex. After Forever, Robby Valentine
Keys: Colly Franssen – ex. Jan Akkerman
Vertoningsdata
za 13 jan 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Foreign Resort (DK)

Support by Fools of Liberty & 32 Ohm
The Foreign Resort uit Kopenhagen. Lekkere 80s-newwave-indie-pop-postpunk-rock met een elektronisch sausje... doet denken aan o.a. U2 en Simple Minds, dus geschikt voor breed publiek en festivals...  Ervaren live band. Ze tourden met bands als The Raveonettes, A Place to Bury Strangers en Swervedriver. Hierdoor ontwikkelden ze een brede fanbase, met veel radio airplay, interviews en meer dan 300 live optredens in zowel de VS als Europa. In Nederland speelden ze eerder in 013, Effenaar, Tivoli en Mezz.

Fools Of Liberty:
Postpunk/wave van Limburgse bodem met Sisters of Mercy en The Sound als hun voorbeelden. Ze traden op in de voorprogramma’s van A Silent Express, Gene Loves Jezebel en Customs, recent nog op GeleenCalling 2017.  Een doorstart in 2015 betekende tevens dat electronica een grotere rol is gaan spelen, naast de typische jaren ’80 gitaarsound.

32 Ohm 
Rock 'n roll served up by guys who clearly grew up against the backdrop of the eighties" zo zou men de muziek van de mannen van 32 Ohm kunnen omschrijven. Geniet van de invloeden van de Britse en Duitse jaren tachtig, gedreven door strakke drums, een stuwende bas, herkenbare synths, pakkende riffs en meeslepende vocals.  Het repertoire van 32 Ohm mag zeker niet gezien worden als eentonig: het varieert van stevige eighties wave/rock tot uiterst sfeervolle songs. Het karakteristieke geluid van 32 Ohm neemt je mee naar het gevoel van toen, maar... dan wel met één voet in het heden.

Vertoningsdata
za 20 jan 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Black Marble Selection + Tamarin Desert

The Trip / Artifacts from and inspired by the Sixties

In samenwerking met de Tilburgse psychedelische rockband The Black Marble Selection presenteren wij het avondvullend programma THE TRIP. Een muzikale reis door de jaren '60 met optredens van The Black Marble Selection, Tamarin Desert en verschillende gastmuzikanten en dj's. Vloeistofprojecties, rozenkransen, wierook en lavalampen: stap in de tijdmachine van The Black Marble Selection en herleef de tijden van peace, love en... psychedelica. THE TRIP staat garant voor een avond met de beste muziek uit - en geïnspireerd door - de roerige jaren '60. Denk aan: Woodstock anthems, Nuggets pareltjes en hits die rechtstreeks uit The Summer Of Love lijken te komen. Naast dit eerbetoon is er ook ruimte om kennis te maken met nieuwe muziek; Tamarin Desert bijt het spits af waarna The Black Marble Selection het stokje overneemt. Samen met verschillende gastmuzikanten en dj's wordt het publiek meegenomen op een ruim drie uur durende trip.

 

Voor fans van: The Beatles, The Byrds, The Beach Boys, Love, Q65, The Outsiders, The Velvet Underground

Vertoningsdata
vr 26 jan 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

MetalBattle 2018

Vertoningsdata
za 27 jan 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Pestilence + Rebaelliun + Support

De Nederlandse  Death Metal Legende Pestilence heeft een volledige Europese headline tour aangekondigd voor januari / februari genaamd "Fight The Pest"!

Pestilence speelt een speciale oldskool set met liedjes uit de eerste 4 klassieke albums "Malleus Maleficarum", "Consuming Impulse", "Testimony Of The Ancients" en "Spheres". Ondersteuning wordt geleverd door Braziliaanse Death Metal outfit Rebaelliun!

Vertoningsdata
vr 2 feb 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

OneTwoThreeFour

Ramones tribute
Show #2263. Dit is de laatste live-show van de legendarische Punk band Ramones.
Nu speelt OneTwoThreeFour - als aller eerste band ter wereld - de laatste show integraal.
OneTwoThreeFour (est. 2017) speelt de aller-laatste show van begin tot eind, 32 nummers, iets meer dan een uur pure Punk Rock Mayhem. Waar al de andere Ramones tributes eruit zien als het origineel en enkel de bekendere songs spelen, wil deze band iets anders doen. OneTwoThreeFour focust zich op de muziek waarbij tijdens deze tour de aller-laatste show, We're Outta Here, integraal gespeeld wordt. Meestal met 4 man, soms met gastmuzikanten erbij. Het idee om deze tribute op te zetten kwam een aantal jaar geleden bij Stein van den Akker (bas, vocals), maar was nooit echt van de grond gekomen. Begin 2017 is de knoop doorgehakt en is de band het repetitiehok ingedoken. De originele line-up bestaat uit Julien van Haasteren (vocals), Ludo Schlechtriem (drums) en Stein. Halverwege 2017 is de band versterkt met gitarist Marc Eijkhout en is de band compleet. Aangezien alle 4 de muzikanten te jong zijn om de show live meegemaakt te hebben, leek dit de perfecte tribute voor de grondleggers van de Punk. Alle leden zijn levenslange fans en zien dit als de ultieme tribute voor hun favoriete band.
Vertoningsdata
za 3 feb 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Stammheim (DE)

Rammstein tribute
Stammheim ontstond in 1998 in Seligenstadt (bij Frankfurt/Main) en stelde zich als doel de “Songs” van Rammstein uit Berlijn zoveel mogelijk de originele versie te benaderen. Met hun dik twee en een half uur durende show, komen songs uit alle Rammstein periodes voorbij. Dus voor Rammstein fans uit elke periode, zal er altijd iets van eigen favorieten tussen zitten. In de loop van de jaren hebben de mannen van Stammheim hun eigen stijl gevonden en uitgebouwd, die in de serieuze show ook hun eigen vorm van humor erin verwerkt hebben. Een directe vrije sfeer richting t publiek en daarbij de typische originele  Rammstein keyboard sounds. De Strakke Gitaar, bas, ritme sectie en een daar bij horende typische stem die als je de ogen sluit, zeer dicht bij t origineel komt. Met momenteel meer dan 200 concerten in de Duitstalige
landen en Noord Italië zijn Stammheim niet alleen na bijna 20 jaar de op een na oudste Rammstein band, maar ook een van de meest gevraagde Rammstein tribute bands uit Duitsland. Wil je nog een keer genieten van al je Rammstein hits in onze typische Oefenbunker sfeer, zorg dan dat je er op 2 maart erbij bent. Wij hebben op ieder geval al heel veel zin in dit feestje.

Tickets zijn o.a. via onze vaste vvk adressen ; Satisfaction Heerlen, Music Machine Sittard, Blues Lee Landgraaf, D’r Joep Kerkrade, The Rock (online), Bonn ticket (D) en ook online via onze website te verkrijgen.
Vertoningsdata
vr 2 mrt 20:30 oefenbunker Details Tickets
 

¡PENDEJO! & Container

Vertoningsdata
za 3 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

Michael Lee Firkins

Geboren in 1967 te Omaha, Nebraska kreeg Michael Lee Firkins de muziek al met de pap lepel in gegeven. Als zoon van een “lap steel guitarist” en een pianiste als moeder , nam hij op 8jarige leeftijd een acoustische gitaar in de hand. Veel eigen studie en een paar lessen bij een locale muziek winkel in Omaha vormden zijn basis. Geïnspireerd door bands als o.a. Led Zeppelin, Black Sabbath en AC/DC werd Firkins in 1979 “Electrified” en speelde vanaf toen al inlocale en bands.In 1990 nam hij een instrumentale 5 track demo op, deze demo kwam o.a. bij “Guitar playermagazines” terecht en zo ook bij Shrapnel records die in dat jaar nog zijn ‘Self titled debutuitbracht dat Country, Blues en Jazz combineerde. Met meer dan 100.000 verkochte lp’s, “bestnew talent” nominaties in verschillende vakbladen en zelfs een Edison in ons eigen Nederlandwas hij al snel geen onbekende meer.Na o.a. 7 solo releases is Michael Le Firkins niet alleen een must voor muzikanten maar ookvoor fans en liefhebbers van zijn genre en stijl.Tijdens t optreden op deze avond, wordt deze zanger / gitarist in de oefenbunker te landgraafvergezeld door Barend Courbois (o.a. Whistle Courbois Whistler, Vengeance en tegenwoordigook Blind Guardian) op bass en Chris Siebken op Drums.

Discography : 1990: Michael Lee Firkins 1994: Howling Iguanas 1995: Chapter Eleven1996: Cactus Crüz 1999: Decomposition 2007: Black Light Sonatas 2013: Yep

Tickets zijn o.a. via onze vaste vvk adressen ; Satisfaction Heerlen, Music Machine Sittard,Blues Lee Landgraaf, D’r Joep Kerkrade, The Rock (online), Bonn ticket (D) en ook online viaonze website te verkrijgen.

De zaal gaat om 20.00 uur open en aanvang van de support act zal rond 20.30 zijn.
Vertoningsdata
vr 16 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets
 

The Poodles (SE)

Vertoningsdata
za 17 mrt 20:00 oefenbunker Details Tickets