Vortex Surfer + Beachy Head
Cd presentatie

Het heeft even geduurd, maar op vrijdag 8 december is het zover. Vortex Surfer presenteert dan hun langverwachte album ‘Skypusher’ integraal in de OEFENBUNKER in Landgraaf. Het album is een dynamisch geheel van rauwe gitaarrock, psychedelische en pakkende riffs. De avond is tevens een jubileumshow omdat ze dit jaar TIEN JAAR als band bezig zijn. Om de avond compleet te maken zal de noise rock formatie Beachy Head optreden.

Vortex Surfer is een Limburgse alternatieve rockformatie bestaande uit de broers Loek en Marco Engelen en Bram Stollman. De band weet treffend de nuance tussen psychedelische melancholieke en stevige pakkende klanken weer te geven. De muziek van Vortex Surfer is meeslepend, dynamisch en een ware muzikale rollercoaster. 

 De gepassioneerde samenwerking van dit drietal heeft de band meer identiteit gegeven. De alternatieve rockmuziek van Vortex Surfer borduurt voort op invloeden van helden als Smashing Pumpkins, Thurston Moore en Motorpsycho, maar bovenal heeft de band een sterke eigen sound. De band grijpt terug op de attitude van deze iconen en hun strijd tegen te gepolijste muziek. Net als zij willen ze op een pure en eigenzinnige manier muziek maken.

Na het uitbrengen van de twee EP’s Escape My Mind en Feel the Flow, besloot Vortex Surfer in 2017 de studio in te duiken voor het langverwachte debuutalbum. De band zocht de samenwerking met producer Tommie Bonajo van Tomster studios, die ook verantwoordelijk was voor de eerdere twee platen. In de studio speelde de band de nummers live in om de rauwe live-feel op cd te kunnen vangen. Dit jaar bestaat Vortex Surfer 10 jaar en is klaar om samen met het uitbrengen van het debuutalbum de podia te bestormen en te veroveren.

VORTEX SURFER:

Loek Engelen - gitaar, zang

Bram Stollman - bas

Marco Engelen - drums

 
vr 8 dec 20:00 - 02:00 Oefenbunker
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden