Michael Lee Firkins
Geboren in 1967 te Omaha, Nebraska kreeg Michael Lee Firkins de muziek al met de pap lepel in gegeven. Als zoon van een “lap steel guitarist” en een pianiste als moeder , nam hij op 8jarige leeftijd een acoustische gitaar in de hand. Veel eigen studie en een paar lessen bij een locale muziek winkel in Omaha vormden zijn basis. Geïnspireerd door bands als o.a. Led Zeppelin, Black Sabbath en AC/DC werd Firkins in 1979 “Electrified” en speelde vanaf toen al inlocale en bands.In 1990 nam hij een instrumentale 5 track demo op, deze demo kwam o.a. bij “Guitar playermagazines” terecht en zo ook bij Shrapnel records die in dat jaar nog zijn ‘Self titled debutuitbracht dat Country, Blues en Jazz combineerde. Met meer dan 100.000 verkochte lp’s, “bestnew talent” nominaties in verschillende vakbladen en zelfs een Edison in ons eigen Nederlandwas hij al snel geen onbekende meer.Na o.a. 7 solo releases is Michael Le Firkins niet alleen een must voor muzikanten maar ookvoor fans en liefhebbers van zijn genre en stijl.Tijdens t optreden op deze avond, wordt deze zanger / gitarist in de oefenbunker te landgraafvergezeld door Barend Courbois (o.a. Whistle Courbois Whistler, Vengeance en tegenwoordigook Blind Guardian) op bass en Chris Siebken op Drums.

Discography : 1990: Michael Lee Firkins 1994: Howling Iguanas 1995: Chapter Eleven1996: Cactus Crüz 1999: Decomposition 2007: Black Light Sonatas 2013: Yep

Tickets zijn o.a. via onze vaste vvk adressen ; Satisfaction Heerlen, Music Machine Sittard,Blues Lee Landgraaf, D’r Joep Kerkrade, The Rock (online), Bonn ticket (D) en ook online viaonze website te verkrijgen.

De zaal gaat om 20.00 uur open en aanvang van de support act zal rond 20.30 zijn.


vr 16 mrt 20:00 - 02:00 Oefenbunker
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden